پرش به محتوا

بیبلیوکست ۹۳: مبانی مبارزه خشونت‌پرهیز قسمت پنجم

    در فصل پنجم از پادکست بیبلیوکست کتاب مبانی مبارزه خشونت پرهیز اثر مایکل نِیگلِر را خواهید شنید.


    شنیدن پادکست در برنامه‌های پادگیر:

    CastBoxApple PodcastsGoogle PodcastsSpotifyAmazon MusicTuneInPodbeanStitcherCastroPodcast AddictPlayer.fmRadio PublicPocketCastsPodcast IndexDeezerListen NotesPodtailBullhorniHeartRadioOwlTailPodchaserRSS

    محتوای این قسمت

    • بخش پنجم- دقیق شدن در ژرفای ساتیاگراها (۱/۲)
      • در نظر گرفتن ثمرات حقیقی
      • هنگام پیروزی چگونه رفتار می‌کنیم؟
      • آیا پرشمار بودن اهمیت دارد (یا نه)؟

    «خشونت‌پرهیزی راهکاری نیست که ضعیفان به آن متوسّل شوند، بلکه به‌راستی نوعی از توانمندی را می‌طلبد که کم‌یاب است. خشونت‌پرهیزی اجتناب از چیزی نیست بلکه درگیرکردنِ نیرویی واقعاً موجود در پیکار است.»

    این‌ها را مایکل نِیگلِر، کنش‌گرِ شناخته‌شده‌ی صلح در کتاب مبانی مبارزه خشونت‌پرهیز نوشته است. او در این کتاب الگویی گام به گام برای استفاده‌ی خلّاقانه از خشونت‌پرهیزی ارائه می‌دهد. استفاده از خشونت‌پرهیزی به چه منظور؟ به‌منظورِ مواجهه با هر مُعضلی و به‌منظورِ برپاساختنِ جنبش‌های تحوّل‌خواه که قادر به بازسازیِ جامعه از اساس و بنیادِ آن باشند.

    نِیگلِر برخی اشتباهاتِ تاکتیکیِ خاص را شناسایی می‌کند که مبارزاتِ خشونت‌پرهیزِ ناموفّق (نظیر تظاهراتِ میدانِ تیانانمن و کارزار “اِشغال”) مرتکب شده‌اند. او همچنین ایستادگی‌های خشونت‌پرهیزِ موفق از اطراف و اکنافِ جهان را روایت می‌کند، که مثالی از آلمانِ نازی نیز در میانِ آ نها هست؛ و نشان می‌دهد که خشونت‌پرهیزی چیزی بیش از یک تاکتیک است؛ خشونت‌پرهیزی شیوه‌ای برای زیستن است که همه‌ی عرصه‌های زندگیِ ما را غنا می‌بخشد.


    نویسنده: مایکل نیگلر

    برگردان: فرهاد میثمی

    با صدای: سید ابراهیم تقوی

    کارگردان و موسیقی: لرد ارس



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.