معرفی کتاب قصههای پریان شارل پرو
کتاب «قصههای پریان» شارل پرو، یا «متلهای مامان غازی»، مجموعهای از داستانهای کوتاه و آموزنده است که در انتهای قرن هفدهم میلادی به نگارش درآمد. این کتاب که در اصل شامل ده داستان مشهور است، در قرن هجدهم توسط رابرت سمبر به انگلیسی برگردانده شد، که فربد آذسن آن را به فارسی ترجمه و انتشارات آزادنامگان منتشر کرده است.
این داستانها به زبانی ساده و قابل فهم برای کودکان نوشته شده و سرشار از پیامهای اخلاقی هستند. همچنین پیشگفتاری از توماس بودکین و موخرهای جذاب در باب ریشههای این قصهها نیز به فارسی بازگردانی شده و علاقهمندان میتوانند به مطالعه آنها بپردازند.
داستانهایی که در این کتاب خواهید خواند عبارتند از: شنلقرمزی کوچولو، پری، ریش آبی، زیبای خفته در جنگل، استاد گربه (یا گربهی چکمهپوش)، سیندرلا (یا کفش بلورین)، ریکه کاکلی، بند انگشتی، آرزوهای مسخره و پوستالاغی.
بریدهای از کتاب
روزی روزگاری در دهکدهای، دخترکی زندگی میکرد که هیچکس موجودی به زیبایی او ندیده بود. مادرش از ته دل عاشقش بود و مادربزرگش هم بیشتر از مادرش قربانصدقهی او میرفت. این زن خوشقلب برای او یک شنل قرمز درست کرد. این شنل آنقدر به دخترک میآمد که همه او را شنلقرمزی کوچولو صدا میکردند.
روزی مادر شنلقرمزی که تازه کلوچه درست کرده بود، به او گفت: «عزیز دلم، برو و احوال مادربزرگت را بپرس، چون شنیدهام که بدجوری مریض شده. برایش یک کلوچه و این ظرف کوچک کَره را ببر.»
شنلقرمزی کوچولو بدون معطلی راهی خانهی مادربزرگش شد که در دهکدهای دیگر زندگی میکرد. وقتی در حال قدم زدن در جنگل بود، گرگ ناقلا را دید که بدجوری دلش میخواست او را یک لقمهی چپ بکند، ولی جرأت این کار را نداشت، چون چند هیزمشکن در جنگل مشغول به کار بودند.
از شنلقرمزی پرسید که کجا میرود. دختر بیچاره که نمیدانست ایستادن و گوش دادن به حرفهای یک گرگ خطرناک است، پاسخ داد: «میروم عیادت مادربزرگم و برایش از طرف مادرم یک کلوچه و یک ظرف کوچک کره میبرم.»
اطلاعات کتاب
- نام کتاب به زبان اصلی: Histoires ou Contes du temps passé, avec des Moralités
- نام کتاب به انگلیسی: The Fairy Tales of Charles Perrault
- نویسنده: شارل پرو
- مترجم انگلیسی: رابرت سمبر ، جی. ای. منشن
- مترجم فارسی: فربد آذسن
- کارگردان و مدیر پروژه کتاب صوتی: سبحان اکرامی
- سال انتشار کتاب: ۱۶۹۷
- سال انتشار ترجمه انگلیسی: ۱۹۲۲
- سال انتشار ترجمه فارسی: ۲۰۲۴
- شابک نسخه انگلیسی: 9781445508610
- شابک کتاب الکترونیک: 9783986350116
- شابک کتاب صوتی: 9783986350123