پرش به محتوا

پی‌نویس قسمت هفدهم «ابرقدرت ریاکار» در بیبلیوکست

    پی‌نویس‌های قسمت هفدهم «ابرقدرت ریاکار» نوشته‌ی میشائیل لودرس که در پادکست بیبلیوکست منتشر شده است و می‌توانید آن را از اینجا بشنوید:

    ۱۳… اما بازگردیم به مانیفست پروپاگاندای آژانس روابط عمومی که در آن در ادامه آمده است: «طرف مقابل من (منظور دمکرات‌ها) در برابر چین زیاده نرم است، در رویارویی با حزب کمونیست چین ثابت قدم نیست و آن جنمی را ندارد که برای تمام کردن کارش لازم است.

    من به مقابله با چین برخواهم خاست، کارخانه‌ها و شغل‌هامان را به خانه بازخواهم گرداند و پیگیر تحریم علیه چین به خاطر شایع کردن کورونا خواهم بود.»

    اودانل و شرکا، ۱۷ آوریل ۲۰۲۰: پیام‌های اصلی کتاب بزرگ کورونا، ص.۳؛

    O’Donnell & Associates, 17. April 2020: Corona Big Book Main Messages, S. 3;

    ۱۴… ایالات متحده حالا پروژه‌ی بزرگ شکل دهنده به افکار عمومی و از نظر رسانه‌ای تأثیرگذارش را یافته بود، که نه تنها سیاست آمریکا، بلکه کلیت سیاست غرب را در سال‌ها و دهه‌های پیش رو شکل داده و تعیین خواهد کرد. مقدمات یک جنگ سرد جدید به این ترتیب فراهم شده است. نشانه‌ای به چشم نمی‌خورد که دمکرات‌ها در این مسیر مخالفتی خواهند داشت. احتمالا آن‌ها بیشتر تمایل خواهند داشت که از جمهوری خواهان از سمت راست سبقت گرفته و در سختی و میزان اقدامات تحریمی علیه چین از آن‌ها پیشی بگیرند.

    قس. مثلا اکونومیست، ۳۰ جولای ۲۰۲۰: آیا دولتی به سرکردگی بایدن با چین نرمخوتر از ترامپ خواهد بود؟؛

    The Economist, 30. Juli 2020: Would a Biden administration be softer than Trump on China?;

    ۱۵… به گزارش CNN دولت ترامپ فشار را بر «تحلیلگران سرویس‌های مخفی» افزایش داد «تا اسناد مربوطه را بیابند». درست مانند قدیمترها و زمان جستجو به دنبال «سلاح‌های کشتار جمعی» ناموجود عراقی. این فشار «بسیار فراتر از این راهبرد مبارزه‌ی انتخاباتی است که پکن را (برای پاندمی کورونا) مسئول جلوه دهند تا نگاه‌ها را از خطاهای دونالد ترامپ در مقابله و مبارزه با بحران منحرف کنند»

    سی ان ان، ۳۰ آوریل ۲۰۲۰: دولت ترامپ برنامه‌هایی برای تنبیه چین به خاطر شیوع ویروس کورونا تدارک می‌بیند؛

    CNN.com, 30. April 2020: Trump administration draws up plans to punish China over coronavirus outbreak;

    ۱۶… ولی جریان مدل آبشار را نه ترامپ، بلکه پمپئو، وزیر امور خارجه بود که به راه انداخت. اوایل ماه می، بلافاصله پس از اظهارات ترامپ، او مصاحبه‌ای با وال استرین ژورنال انجام داد که گسترده‌ترین پروپاگاندای تهاجمی علیه چین تا آن زمان را کلید زد. در این مصاحبه او از «شواهد پرشماری» سخن گفت که نشان می‌دهند کووید۱۹ از آزمایشگاهی در ووهان نشأت گرفته است – شواهدی که البته او نیز همانقدر ارائه داد که پیش از او ترامپ.

    قس. وال استریت ژورنال، ۳ می ۲۰۲۰: پمپئو می‌گوید مدارکی وجود دارند برای آن که ویروس کورونا از آزمایشگاهی در ووهان آمده است؛

    The Wall Street Journal, 3. Mai 2020: Pompeo Says There Is Evidence Coronavirus Came From Wuhan Lab;

    ۱۷… هنگامی که کنگره‌ی خلق چین در پایان ماه می ۲۰۲۰ تصمیم گرفت تا با استناد به «قانون امنیت» خودمختاری هنگ‌کنگ را به میزان قابل توجهی محدود کند، فریاد درخواست تحریم علیه چین در آلمان هم قویتر از پیش به گوش می‌رسید.

    درباره‌ی پس‌زمینه‌های بی‌اعتمادی جوانان هنگ‌کنگ به حکومت آنجا و پکن، قس. الجزیره، ۳۰ آوریل ۲۰۲۰: از معترضان هنگ‌کنگی برای پیشبرد نقشه‌ی ویرانی خودشان استفاده می‌شود؛

    aljazeera.com, 30. April 2020: Hong Kong’s protesters are being used to further their own ruin;

    ۱۸… کارشناس مسائل چین یکی از «اندیشکده»های ما در مقاله‌ای با عنوان «درک کنندگان چین همه چیز را بدتر می‌کنند» هشدار داد: در سیاست و رسانه «گرایشی» وجود دارد به تخفیف انتقاد به پکن. ولی با این کار به همه‌ی آن کسانی ضربه می‌زنند که در چین شجاعانه با دیکتاتوری رژیم مخالفت می‌کنند.

    قس. تسایت آنلاین، ۲ می ۲۰۲۰: درک کنندگان چین همه چیز را بدتر می‌کنند؛

    Zeit Online, 2. Mai 2020: China-Versteher machen alles noch schlimmer;

    ۱۹… با این وجود رسانه‌های پیشرو ما به مناسبت تنفیذ حکم چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده در ۲۰ ژانویه‌ی ۲۰۲۱ از یکدیگر در ارسال پیام‌های بیعت پیشی می‌گرفتند. پیام اصلی: آزادی، قانون و رفاه تنها در کنار ایالات متحده‌ی آمریکا ممکن است. از این رو به عنوان نشانه‌ای از حسن نیت در برابر دولت جدید ایالات متحده ضروری است که برلین احداث خط لوله‌ی نورد استریم ۲ را دیگر برای همیشه متوقف کند.

    قس. مثلا تسایت آنلاین، ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱: تنها با آمریکا می‌شود، نه علیهش؛

    Zeit Online, 21. Januar 2021: Es geht nur mit Amerika, nicht gegen;

    زوددویچه تسایتونگ، ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱: روابط ترنس آتلانتیکی: بس است حرکت با زحمت؛

    Süddeutsche Zeitung, 21. Januar 2012: Transatlantische Beziehungen: Schluss mit dem Durchwurschteln;

    ۲۰… در ادامه این «فراخوان» از مشارکت هسته‌ای دائمی حمایت می‌کند، دقیقتر بگوییم از استقرار از نظر زمانی نامحدود سلاح‌های اتمی آمریکا در خاک آلمان. و در همین راستا پیشنهاد خرید هواپیماهای جنگنده‌ی جدید آمریکایی برای بوندسور را مطرح می‌کند، تا با آن‌ها بتوان در صورت لزوم بمب اتمی بر قلمرو دشمن انداخت. این دو دیدگاه بیش از همه در میان سبزها و همینطور رهبران حزبشان موجب نارضایتی شد. خود هاینریش بل در دهه‌ی ۱۹۸۰ علیه استقرار سلاح‌های اتمی آمریکا در آلمان فعالیت می‌کرد. ولی بنیادی که نام او را بر خود دارد دقیقا عکس این را می‌خواهد.

    متن کامل فراخوان را می‌توانید اینجا بخوانید:

    https://anewagreement.org/

    ۲۱… به مناسبت تنفیذ حکم ریاست جمهوری جو بایدن «اندیشکده»ی شورای اروپایی روابط خارجی که مقر اصلی‌اش در برلین قرار دارد نتایج یک نظرسنجی درباره‌ی مواضع و دیدگاه‌های اروپاییان در قبال ایالات متحده را منتشر کرد. بنا بر این نتایج، آن‌ها پیروزی بایدن و دمکرات‌ها را بسیار مثبت ارزیابی می‌کنند. ولی اغلب شرکت کنندگان قدرت‌گیری مجدد ایالات متحده به عنوان ابرقدرت جهانی برتر را نامحتمل می‌شمرند. اکثریت اروپایی‌ها می‌خواهند در صورت وقوع درگیری میان ایالات متحده و چین بی‌طرف باقی بمانند. دو سوم بر این عقیده هستند که اروپا دیگر نمی‌تواند به آمریکا تکیه کند و باید منابع امنیتی خویش را توسعه بخشد. از نظر شش نفر از هر ده اروپایی نظام سیاسی ایالات متحده دچار «فروپاشی» شده است.

    قس. شورای اروپایی روابط خارجی: بحران قدرت آمریکا: اروپایی‌ها آمریکای بایدن را چگونه می‌بینند، ۱۹ ژانویه ۲۰۲۱؛

    European Council On Foreign Relations: The Crisis of American Power: How Europeans see Biden’s America, 19. Januar 2021;

    ۲۲… از سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ معلوم شده است که NSA و سرویس مخفی بریتانیا GCHQ بارها حملات سایبری به تأسیسات اتحادیه‌ی اروپا اجرا کرده‌اند.

    قس. اشپیگل اینترنشنال، ۲۹ ژوئن ۲۰۱۳: NSA از دفاتر اتحادیه‌ی اروپا جاسوسی می‌کند؛

    Spiegel International, 29. Juni 2013: NSA spies on European Union Offices;

    همچنین اینترسپت، ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴: ارتباط بدافزار محرمانه در حمله به اتحادیه‌ی اروپا با سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و بریتانیا؛

    The Intercept, 24. November 2014: Secret Malware In European Union Attack Linked To U. S. And British Intelligence;

    ۲۳… بخشی از NSA با نام «دفتر عملیات‌های دسترسی سفارشی»، به اختصار TAO، یک جور یگان لوله‌کش سایبری است. آن‌ها در سطح جهان برای خود دسترسی به سطح مقطع‌های از نظر راهبردی مهم ایجاد کرده‌اند، به عنوان مثال در بخش‌های تأمین انرژی و ارتباطات.

    قس. اشپیگل، شماره‌ی ۱ سال ۲۰۱۴: لوله‌کش‌های اهل سن آنتونیو؛

    Der Spiegel, 1/2014: Die Klempner aus San Antonio;

    ۲۴… مطابق معمول در این مسأله هم آلمانی‌ها بسیار واقع‌بین‌تر و عملگراتر از نمایندگان ملت و شکل دهندگان افکار هستند. بر اساس نظرسنجی بنیاد کوربر در ماه می ۲۰۲۰ میزان قدردانی‌شان در جریان بحران کورونا به شکل چشمگیری به سود چین افزایش یافته. ۳۷ درصد پاسخ دهندگان روابطی نزدیک با ایالات متحده را ترجیح می‌دادند، ۳۶ درصد روابط نزدیک با چین را مهمتر می‌دانستند. در سپتامبر ۲۰۱۹ پاسخ به همین سؤال به نتیجه‌ی ۵۰ به ۲۴ با فاصله به سود آمریکا رسیده بود.

    قس.

    https://www.koerber-stiftung.de/transatlantische-partnerschaft-verliert-an-rueckhalt-36-prozent-der-deutschen-finden-enge-beziehungen-zu-china-wichtiger-als-zu-den-usa-2066

    ۲۵… ولی مناسبات از اساس تغییر کردند: «کشورهایی که همین چند سال پیش پایان تاریخ را اعلام کرده و خود را به عنوان مشعل فروزان دمکراسی، لیبرالیسم و سرمایه‌داری می‌ستودند… به نوبه‌ی خود اسیر وسوسه‌های یک اقتدارگرایی سرکوبگر و عوامفریب دست راستی شدند. گذشت آن دوران خوب گذشته که گمان می‌کردند می‌توانند دمکراسی را با جنگ‌های ساختگی و تحریم‌های اقتصادی ویرانگر ایجاد کنند. امروزه، آن طور که به نظر می‌رسد، دمکراسی در ایالات متحده (و در بریتانیای کبیر) کمتر از  کنیا و جاهای دیگر در خطر نیست.»

    نقل قول از الجزیره، ۱۲ اکتبر ۲۰۲۰: آیا جهان هنوز به غرب نیاز دارد؟؛

    aljazeera.com, 12. Oktober 2020: Does the world still need the West?;

    برچسب‌ها: