پرش به محتوا

پی‌نویس قسمت بیست و نهم «امپراتوری USA» در بیبلیوکست

    پی‌نویس‌های قسمت بیست و نهم «امپراتوری USA» نوشته‌ی دانیله گانزر که در پادکست بیبلیوکست منتشر شده است و می‌توانید آن را از اینجا بشنوید:

    ۴۸۲. بسیاری دختران و پسران دانشجو در این روز برای نخستین بار در زندگیشان در اینترنت گشت و گذار می‌کردند. هیجان انگیز بود. بلافاصله همه‌مان یک نشانی ایمیل ساختیم، چون مجانی بود. آن زمان به NSA، دولت نظارتگر یا پرونده‌های دیجیتالمان نمی‌اندیشیدیم. فقط خوش می‌گذراندیم.

    پاتریک بویت: پریزم: صدراعظم قلمرو ناشناخته. تسایت آنلاین، ۱۹ ژوئن ۲۰۱۳

    Patrick Beuth: Prism: Die Kanzlerin von Neuland. Zeit Online, 19. Juni 2013.

    ۴۸۳. آن وقت‌ها آتش جنگ ویتنام شعله می‌کشید، و به گزارش یاشا لوین خبرنگار، دانشجویان هاروارد و مؤسسه‌ی فنی ماساچوست، MIT، علیه آرپانت دست به اعتراض زدند. آنها به واسطه‌ی یک استاد MIT باخبر شده بودند، که ادارات دولتی از این شبکه برای آن نیز استفاده می‌کردند، که تا حد ممکن اطلاعات درباره‌ی دانشجویان فعال سیاسی و مخالفان جنگ گرد آورند.

    یاشا لوین: دره‌ی نظارت. تاریخ نظامی محرمانه‌ی اینترنت (آیکون بوکس ۲۰۱۸)

    Yasha Levine: Surveillance Valley. The Secret Military History of the Internet (Icon Books 2018).

    ۴۸۴. «بومیان دیجیتال» امروزه به انسان‌های متولد ۱۹۸۰ یا پس از آن می‌گویند، که در جهانی دیجیتال بزرگ شده‌اند. هر دو فرزند من به این گروه تعلق دارند. آنها تنها جهانی را می‌شناسند، که در آن اینترنت، گوشی‌های هوشمند، گوگل و یوتیوب همواره وجود داشته‌اند. انسان‌هایی که پیش از ۱۹۸۰ به دنیا آمده‌اند، از جمله خود من، «مهاجران دیجیتال» هستند، زیرا هنوز دورانی را به خاطر می‌آورند، که در آن اینترنت وجود نداشت. نسل مهاجران دیجیتالی چون من روزی منقرض خواهد شد.

    جان پری بارلو: بیانیه‌ی استقلال فضای سایبری. بنیاد جبهه‌ی الکترونیک، ۸ فوریه ۱۹۹۶. همچنین ن.ک.: تیم برنرز-لی: گزارش وب. خالق وب جهان‌گستر درباره‌ی پتانسیل بی‌حد اینترنت (ایکان ۱۹۹۹)

    John Perry Barlow: A Declaration of the Indepence of Cyberspace. Electronic Frontier Foundation, 8. Februar 1996. Siehe auch: Tim Berners-Lee: Der Web-Report. Der Schöpfer des World Wide Webs über das grenzenlose Potential des Internets (Econ 1999).

    ۴۸۵. از آنجا که اغلب انسان‌ها یکی از بالاترین پیشنهادهای ارائه شده‌ی گوگل را انتخاب می‌کنند، گوگل می‌تواند با استفاده از الگوریتم‌ها تعیین کند، که چه اطلاعاتی بیش از همه خوانده می‌شود. گوگل تبلیغات را میان نتایج جستجو پخش می‌کند و از این راه پول کلانی به دست می‌آورد. در سال ۲۰۱۸ این غول فن‌آوری با گردش مالی ۱۳۰ میلیارد دلاری، سود خالص ۳۰ میلیارد دلار تولید کرد.

    دانیل سوکولوف: کنسرن مادر گوگل، آلفابت، در سال ۲۰۱۸ بیش از ۳۰ میلیارد دلار آمریکا سود خالص داشت. هایزه آنلاین، ۵ فوریه ۲۰۱۹

    Daniel Sokolov: Google-Mutter Alphabet erzielt 2018 über 30 Milliarden US-Dollar Reingewinn. Heise Online, 5. Februar 2019.

    ۴۸۶. مدیر عامل گوگل، اریک اشمیت، در سال ۲۰۱۰ با اعتماد به نفس تمام گفت: «به آنجا خواهیم رسید، که دیگر لازم نخواهد بود چیزی را تایپ کنیم. چون ما می‌دانیم که کجا هستید. همینطور می‌دانیم که کجا بوده‌اید. کم و بیش می‌توانیم حدس بزنیم، که به چه می‌اندیشید.»

    یاشا لوین: زمین گوگل: چگونه غول فن‌آوری به دولت در جاسوسی از ما کمک می‌کند. گاردین، ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸

    Yasha Levine: Google’s Earth: How the Tech Giant is helping the State Spy on us. Guardian, 20. Dezember 2018.

    ۴۸۷. با گوگل مپز بر شهروندان نظارت می‌شود. «ماجراجویی‌های جنسی و روابط خارج از ازدواج را راحت می‌توان کشف کرد: دو گوشی هوشمند، که پیشتر هرگز با یکدیگر ملاقات نداشته‌اند، در یک بار به هم برمی‌خورند و پس از آن به یک هتل می‌روند، تمام شب را آنجا می‌مانند و صبح بار دیگر از هم جدا می‌شوند.» لوین تأکید می‌کند، کنسرن‌های فن‌آوری «ما را بسیار دقیق می‌شناسند. آنها حتی چیزهایی را می‌دانند، که ما از نزدیکترین دوستانمان نیز مخفی نگاه می‌داریم.»

    یاشا لوین: زمین گوگل: چگونه غول فن‌آوری به دولت در جاسوسی از ما کمک می‌کند. گاردین، ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸

    Yasha Levine: Google’s Earth: How the Tech Giant is helping the State Spy on us. Guardian, 20. Dezember 2018.

    ۴۸۸. جارون لانیر توصیه می‌کند: «اگر می‌خواهی خودت را آزاد کنی، واقعی‌تر و کمتر معتاد باشی، اگر می‌خواهی کمتر فریب داده شوی و کمتر پارانوئید باشی – آن وقت باید حساب‌های شبکه‌های اجتماعی‌ات را حذف کنی.»

    جارون لانیر: ده دلیل برای آنکه حساب‌های شبکه‌های اجتماعی‌ات را فوراً حذف کنی (هوفمان و کامپه ۲۰۱۸)، ص.۱۴ و ۳۸

    Jaron Lanier: Zehn Gründe, warum du deine Social Media Accounts sofort löschen musst (Hoffmann und Campe 2018), S. 14 und 38.

    ۴۸۹. به استناد مجله‌ی آمریکایی فوربز، دارایی او در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۶۱ میلیارد دلار بود.

    فروش و درآمد خالص جهانی فیسبوک تا ۲۰۱۸. استاتیستا، ۹ آگوست ۲۰۱۹

    Umsatz und Nettoergebnis von Facebook weltweit bis 2018. Statista, 9. August 2019.

    ۴۹۰. تیم ترامپ رأی دهندگان را به خوبی می‌شناخت، زیرا پروفایل‌های فیسبوک آنها و لایک‌هایشان را تحلیل کرده بود، بدون آن که رأی دهندگان خبر داشته باشند. پس از آن از طریق جریان اخبار فیسبوک، پیام‌های ویژه‌ای برای رأی دهندگان دودل در ایالت‌های چرخشی ارسال شد، که در آنها هیلاری کلینتون سیاستمداری فاسد خوانده شده و به این وسیله تضعیف می‌شد.

    کمیسیون انتخابات فدرال. نتایج رسمی انتخابات سراسری رئیس جمهوری ۲۰۱۶. ۳۰ ژانویه ۲۰۱۷

    Federal Election Commission. Official 2016 Presidential General Election Results. 30. Januar 2017.

    ۴۹۱. نویه تسوریشر تسایتونگ در صفحه‌ی نخست خود تیتر زد: «سرافکندگی فیسبوک بابت سوء استفاده‌ی گسترده از داده‌ها».

    سرافکندگی فیسبوک بابت سوء استفاده‌ی گسترده از داده‌ها. نویه تسوریشر تسایتونگ، ۱۸ مارس ۲۰۱۸. همچنین: کارول کدوالادر: پرونده‌های کمبریج آنالیتیکا. با افشاگر جنگ داده‌ها آشنا شوید. گاردین، ۱۸ مارس ۲۰۱۸

    Riesiger Datenmissbrauch blamiert Facebook. Neue Zürcher Zeitung, 18. März 2018. Sowie: Carole Cadwalladr: The Cambridge Analytica Files. Meet the Data War whistleblower. Guardian, 18. März 18.

    ۴۹۲. ۷۰ لایک کافی هستند تا شناختی نزدیکتر از یک دوست، و ۱۵۰ لایک تا شناختی نزدیکتر از والدین یک شخص به دست آورد. با ۳۰۰ لایک یک رایانه می‌تواند رفتار شخص را به وضوح بهتر از شریک زندگی‌اش پیشبینی کند، یا دستکم کوزینسکی چنین ادعا می‌کند.

    هانِس گراس‌اِگِر و میکائیل کروگِروس: یک بمب اینجاست. برگزیت، ترامپ: چگونه شرکت بریتانیایی کمبریج آنالیتیکا پروپاگاندای سیاسی را زیر و رو کرد. داس ماگاتزین، ۳ دسامبر ۲۰۱۶

    Hannes Grassegger und Mikael Krogerus: Da ist eine Bombe. Brexit, Trump: Wie die britische Firma Cambridge Analytica die Politpropaganda auf den Kopf gestellt hat. Das Magazin, 3. Dezember 2016.

    ۴۹۳. الکساندر نیکس، مدیر عامل کمبریج آنالیتیکا در زمان کارزار انتخاباتی، در سپتامبر ۲۰۱۶ در نطقی در نیویورک توضیح داد، که مفاهیم جمعیت‌شناختی که در گذشته کارزارهای انتخاباتی بر اساسشان رهبری می‌شدند، «فکری مضحک» هستند. «همه‌ی زن‌ها پیام یکسانی دریافت می‌کنند، فقط به این دلیل که جنسیتشان یکی است – یا همه‌ی آفریقایی-آمریکایی‌ها، بابت نژادشان؟» به گفته‌ی نیکس، این بی‌معنی است. می‌توان و باید شخصیت انسان‌ها را سنجیده و آنگاه با آنها با پیام‌هایی دقیق تنظیم شده سخن گفت، تنها این می‌تواند به موفقیت منجر شود.

    هانِس گراس‌اِگِر و میکائیل کروگِروس: یک بمب اینجاست. داس ماگاتزین، ۳ دسامبر ۲۰۱۶

    Hannes Grassegger und Mikael Krogerus: Da ist eine Bombe. Das Magazin, 3. Dezember 2016.

    برچسب‌ها: