پرش به محتوا

پی‌نویس قسمت بیست و پنجم «امپراتوری USA» در بیبلیوکست

    پی‌نویس‌های قسمت بیست و پنجم «امپراتوری USA» نوشته‌ی دانیله گانزر که در پادکست بیبلیوکست منتشر شده است و می‌توانید آن را از اینجا بشنوید:

    ۴۱۹. روی هم رفته حمله‌ی تروریستی برای این افراد داخل سیستم به معنی تجارتی میلیونی بود. آنها بیش از ۳۰ میلیون دلار به جیب زدند، در حالی که نزدیک به ۳۰۰۰ انسان جان خود را از دست دادند.

    اورس گاشه: سوء ظن تأیید شده در باب معاملات درون سازمانی پیش از یازده سپتامبر. اینفواشپربر، ۲۱ نوامبر ۲۰۱۶

    Urs Gasche: Erhärteter Verdacht auf Insiderhandel vor 9/11. Infosperber, 21. November 2016.

    ۴۲۰. نماینده‌ی شجاع، مک‌کینی، که به نمایندگی از ایالات جرجیا در مجلس نمایندگان حاضر بود و همواره به تقویت خواسته‌های جنبش صلح اهتمام داشت، اعلام کرد که از نظر اخلاقی این سزاوار سرزنش است، که این افراد مطلع برای خویش ثروت اندوخته‌اند به جای آن که به مردم هشدار دهند. «دیگر چه کسی از چه چیزی خبر داشت، و چرا آنها به مردم بیگناه نیویورک، که بی‌دلیل کشته شدند، هشدار ندادند؟»

    سینتیا مک‌کینی: تأملاتی در باب جنگ ما علیه تروریسم. کانترپانچ، ۱۳ آوریل ۲۰۰۲

    Cynthia McKinney: Thoughts On Our War Against Terrorism, Counterpunch, 13. April 2002.

    ۴۲۱. ارنست ولتکه، رئیس بانک فدرال آلمان، از «مستنداتی تقریبا انکارناپذیر» درباره‌ی معاملاتی با مشارکت افراد داخل سیستم سخن گفت.

    پرونده‌های تحقیقاتی مهمی در باب تبادلات مالی مشکوک در پیش‌زمینه‌ی ۱۱ سپتامبر از سوی ادارات دولتی ایالات متحده نابود شدند. هینترگروند، فصل سوم ۲۰۱۰، ص.۲۱

    Wichtige Ermittlungsakten zu verdächtigen Finanztransaktionen im Vorfeld des 11. Septembers von US-Behörden vernichtet. Hintergrund, 3. Quartal 2010, S. 21.

    ۴۲۲. بنا بر اظهارات این کارشناس امور مالی، که سود افراد درون سیستم را بیش از ۳۰ میلیون دلار تخمین می‌زند، به قدر کافی موارد مشکوک در دست داریم، که بتوان تحقیقات مستقل دوباره‌ای در باب هرگونه اقدامات مجرمانه را توجیه کرد.

    اورس گاشه: سوء ظن تأیید شده در باب معاملات درون سازمانی پیش از یازده سپتامبر. اینفواشپربر، ۲۱ نوامبر ۲۰۱۶. همچنین: مارک چزنی، رِمو کرامِری، لوریانو مانچینی: تشخیص فعالیت‌های معاملاتی غیرمعمول در بازار قراردادهای اختیار فروش. ژورنال آو امپیریکال فایننس، ۲۶ مارس ۲۰۱۵

    Urs Gasche: Erhärteter Verdacht auf Insiderhandel vor 9/11. Infosperber, 21. November 2016. Sowie: Marc Chesney, Remo Crameri, Loriano Mancini: Detecting abnormal trading activities in option markets. Journal of Empirical Finance, 26. März 2015.

    ۴۲۳. بیشترین قراردادهای اختیار فروش سهام امریکن ایرلاینز و یونایتد ایرلاینز را «یک شرکت سرمایه‌گذاری مستقر در ایالات متحده، بدون هیچ ارتباط قابل تصوری با القاعده» خریداری کرده بود. نام‌های خریداران باید در گزارش کین فهرست می‌شدند. این نه یک بررسی به قصد روشنگری، بلکه یک لاپوشانی بود، یک کاورآپ.

    توماس کین: گزارش کمیسیون یازده سپتامبر (نورتون اند کمپانی ۲۰۰۴)، ص.۴۹۹

    Thomas Kean: The 9/11 Commission Report (Norton and Company 2004), S. 499.

    ۴۲۴. قانون FOIA قرار است به افکار عمومی دسترسی جامع به اطلاعات گردآوری شده از سوی ادارات دولتی داده و اینگونه شفافیت را در دمکراسی تقویت کند. ولی SEC در روز ۲۳ دسامبر ۲۰۰۹ به کالاهان سردبیر اطلاع داد، که قادر به انتشار این اطلاعات نیست، ظاهرا «به این دلیل که از بین رفته‌اند».

    لارس شال: معاملات درون سازمانی در یازده سپتامبر. گلوبال ریسرچ، ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵. همچنین: پرونده‌های تحقیقاتی مهمی در باب تبادلات مالی مشکوک در پیش‌زمینه‌ی ۱۱ سپتامبر از سوی ادارات دولتی ایالات متحده نابود شدند. هینترگروند، فصل سوم ۲۰۱۰، ص.۲۱

    Lars Schall: Insider Trading on 9/11. Global Research, 17. September 2015. Sowie: Wichtige Ermittlungsakten zu verdächtigen Finanztransaktionen im Vorfeld des 11. Septembers von US-Behörden vernichtet. Hintergrund, 3. Quartal 2010, S. 21.

    ۴۲۵. آیا باورپذیر است، که این سه برج در نتیجه‌ی آتشسوزی فروریخته باشند، آن هم در حالی که چنین اتفاقی پیش از آن هرگز نیفتاده بود؟ فروریختن WTC7 ناگهانی و بدون نشانه‌های قبلی رخ داد، و تماما هم در درون مرزهای نقشه‌ی ساختمانی خود.

    جیمز گلانز: در پرونده‌ی برج سوم گازوئیل مشتعل ذکر شده است. نیویورک تایمز، ۲ مارس ۲۰۰۲

    James Glanz: Burning Diesel Is Cited in Fall Of 3rd Tower. New York Times, 2. März 2002.

    ۴۲۶. جین استنلی بعدتر اعتراف کرد که «این یک اشتباه بود». رئیس بخش اخبار بی‌بی‌سی، ریچارد پورتر نیز در سال ۲۰۰۸ بابت این خطا عذرخواهی کرد. بی‌بی‌سی برای دفاع از خود اینگونه استدلال کرد، که خبر را از آژانس خبری رویترز دریافت کرده بود. ولی رویترز از کجا می‌دانست که WTC7 فرو می‌ریزد، آن هم پیش از آن که فروبریزد؟

    اسناد توطئه: یازده سپتامبر – برج سوم. بی‌بی‌سی نیوز، ۶ جولای ۲۰۰۸

    The Conspiracy Files: 9/11 – The Third Tower. BBC News, 6. Juli 2008.

    ۴۲۷. WTC7 سازه‌ای محکم با اسکلت فولادی بود، با مجموعا ۸۱ ستون مستحکم عمودی، که ۵۷ تایشان در امتداد دیوارهای بیرونی کارگذاشته شده بودند و ۲۴ تای دیگر مرکز ساختمان را شکل می‌دادند. چگونه ممکن است که یک سازه‌ی با اسکلت فولادی ناگهان سقوط آزاد کند و مانند یک خودرو پورشه تا بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد؟

    آنسگار اشنایدر: بدنام کردن به جای روشنگری. واژه‌ی منحوس «تئوری توطئه» و دانش مسکوت ۱۱ سپتامبر به عنوان نمونه‌ی مباحثه‌ای علیه واقعیات (پیس پرس ۲۰۱۸)، ص.۴۲

    Ansgar Schneider: Stigmatisierung statt Aufklärung. Das Unwesen des Wortes »Verschwörungstheorie« und die unerwähnte Wissenschaft des 11. Septembers als Beispiel einer kontrafaktischen Debatte (Peace Press 2018), S. 42.

    ۴۲۸. در گزارش آمده است: «آتش عامل فروریختن WTC7 نبوده است. فروریختن ساختمان را تنها می‌توان با شکست عملا همزمان همه‌ی ستون‌ها توضیح داد.» اگرچه واژه‌ی «انفجار» هیچ‌جا در گزارش مطرح نمی‌شود، یافته‌های هالزی واضح و قانع کننده هستند: WTC7 منفجر شده است.

    لیروی هالزی، ژیلی کوان، فِنگ شیائو: ارزیابی مجدد ساختاری فروریختن ساختمان شماره‌ی ۷ مرکز تجارت جهانی. پیشنویس. دانشگاه فربنکس آلاسکا، ۳ سپتامبر ۲۰۱۹. همچنین: دانیله گانز: برج سوم. ولتووخه، ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۹

    Leroy Hulsey, Zhili Quan, Feng Xiao: A Structural Reevalutaion of the Collapse of World Trade Center 7. Draft. University of Alaska Fairbanks, 3. September 2019. Sowie: Daniele Ganser: Der dritte Turm. Weltwoche, 18. September 2019.

    ۴۲۹. یورگ اشنایدر، پروفسور بازنشسته‌ی سازه و ساختمان در ETH، آن زمان برای من توضیح داد: «به نظر من ساختمان WTC7 به احتمال بسیار زیاد به صورت کاملا اصولی با انفجار تخریب شده است.» هوگو باخمن نیز، که او هم پروفسور بازنشسته‌ی سازه و ساختمان در ETH است، به من گفت که WTC7 به احتمال زیاد منفجر شده است. این اظهارات در سال ۲۰۱۹ با گزارش هالزی تأیید شدند.

    دانیله گانزر: دعوای تلخ درباره‌ی ۱۱ سپتامبر. تاگس آنتسایگر، ۹ سپتامبر ۲۰۰۶

    Daniele Ganser: Der erbitterte Streit um den 11. September. Tages-Anzeiger, 9. September 2006.

    ۴۳۰. اشنایدر در مصاحبه‌ای که در روبیکون منتشر شد، می‌پرسد: «شما می‌توانید به من توضیحی علمی بدهید که چگونه آتشسوزی‌های مجزا و محدود سبب می‌شوند، که تکیه‌گاه‌های فولادی در منتهی الیه شرقی کاملا هماهنگ با آنهایی که در فاصله‌ی ۱۰۰ متری غرب قرار دارند همزمان وابدهند؟» تنها یک عملیات تخریب با انفجار می‌تواند این را توضیح دهد.

    کلاوس-دیتر کولندا: فروریختن برنامه‌ریزی شده. روبیکون، ۱۰ می ۲۰۱۹

    Klaus-Dieter Kolenda: Geplanter Zusammenbruch. Rubikon, 10. Mai 2019.

    ۴۳۱. رئیس تیم تحقیقات NIST، شیام ساندر آن زمان گفته بود، که هنگام فروریختن برج شمالی، WTC1 ، در ساعت ۱۰:۲۸ قطعات مشتعل آوار ۱۱۰ متر آنسوتر روی WTC7 افتاده و در این ساختمان آتشسوزی به پا کرده بودند. واقعا هم آتشسوزی‌های کوچکی در WTC7 رخ داده بود. ولی ادعای ساندر، مبنی بر این که در نتیجه‌ی آتشسوزی تیر فولادی افقی A2001 منبسط شده و از محل اتصالش به ستون شماره‌ی ۷۹ بیرون پریده، با واقعیت مطابقت ندارد.

    ای لیپتون: گزارش می‌گوید که آتش، و نه انفجار، موجب فروریختن ساختمان شماره‌ی ۷ مرکز تجارت جهانی بوده است. نیویورک تایمز، ۲۲ آگوست ۲۰۰۸. همچنین: : تحلیل جامع ساختاری واکنش ساختمان شماره‌ی ۷ مرکز تجارت جهانی به خسارات ناشی از آتش و برخورد آوار. وزارت بازرگانی ایالات متحده، نوامبر ۲۰۰۸. همچنین ن.ک.: مدخل ویکیپدیا «ساختمان شماره‌ی ۷ مرکز تجارت جهانی». بازبینی شده در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۹

    E. Lipton: Report Says Fire, Not Explosion, Felled 7 W.T.C. New York Times, 22. August 2008. Sowie: NIST: Global Structural Analysis oft he Response of World Trade Center Buidling 7 to Fires and debris Impact Damage. US Departement of Commerce, November 2008. Siehe auch: Wikipedia Eintrag »World Trade Center 7«. Abgerufen am 21. Oktober 2019.

    ۴۳۲. هالزی توضیح می‌دهد: «بر خلاف آنچه NIST ادعا می‌کند، ستون‌های شماره‌ی ۷۹، ۸۰ و ۸۱ در طبقات پایین ساختمان وانداده‌اند.» ولی به این ترتیب دلیل ارائه شده از سوی NIST برای فروریختن کل ساختمان بی‌اعتبار می‌شود. آتش نمی‌تواند دلیل ریزش این آسمانخراش بوده باشد. WTC7 با انفجار تخریب شد.

    لیروی هالزی، ژیلی کوان، فِنگ شیائو: ارزیابی مجدد ساختاری فروریختن ساختمان شماره‌ی ۷ مرکز تجارت جهانی. پیشنویس. دانشگاه فربنکس آلاسکا، ۳ سپتامبر ۲۰۱۹.

    Leroy Hulsey, Zhili Quan, Feng Xiao: A Structural Reevalutaion of the Collapse of World Trade Center 7. Draft. University of Alaska Fairbanks, 3. September 2019.

    ۴۳۳. گیج به درستی توضیح می‌دهد، که آتش‌ها در WTC7 کوچک بودند. در آسمانخراش‌های دیگر، در شهرهای دیگر آتشسوزی‌هایی بزرگتر و با دمای بیشتر وجود داشته‌اند، که مدت زمان بیشتری نیز سوخته‌اند و با این حال این ساختمان‌ها فرونریخته‌اند.

    ریچارد گیج در برنامه‌ی «واشنگتن ژورنال»، سی‌اسپن، ۱ آگوست ۲۰۱۴

    Richard Gage in der Sendung »Washington Journal«, CSPAN, 1. August 2014.

    ۴۳۴. کچام ریاضیدان به یاد می‌آورد: «خیلی سریع خشمگین شدم. نخست از دست خودم: چگونه توانسته بودم این همه سال در NIST کار کنم و متوجه این نشوم؟ دوم از دست NIST. هرچه بیشتر تحقیق می‌کردم، برایم واضحتر می‌شد، که NIST یک نتیجه‌گیری از پیش تعیین شده را ارائه کرده، و برایش واقعیات را نادیده گرفته و کنار گذاشته بود. اکنون گزارش هالزی لاپوشانی NIST را برملا و به این ترتیب خدمتی بزرگ به روشنگری در باب حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ کرده است.»

    پیتر مایکل کچام: تأملات یک کارمند سابق NIST. یوروفیزیکز نیوز، ۲۵ نوامبر ۲۰۱۶

    Peter Michael Ketcham: Thoughts from a Former NIST Employee. Europhysics News, 25. November 2016.

    ۴۳۵. کارمند سابق NIST، کچام، پیشنهاد داد: «افراد بسیاری در NIST هستند، که بر روی این گزارش کار کرده‌اند. چرا نمی‌گذاریم آنها آشکارا با صدای خود به سؤالات پاسخ دهند، تا دانسته‌های دقیقشان را به اشتراک بگذارند؟» کچام خردمندانه توضیح داد، که برای ایالات متحده کشف حقیقت درباره‌ی یازده سپتامبر بسیار مهم است، زیرا «شفا یافتن ما تنها با حقیقت ممکن است».

    پیتر مایکل کچام: تأملات یک کارمند سابق NIST. یوروفیزیکز نیوز، ۲۵ نوامبر ۲۰۱۶

    Peter Michael Ketcham: Thoughts from a Former NIST Employee. Europhysics News, 25. November 2016.

    ۴۳۶. هریت شیمیدان، که نتایج تحقیقاتش را در اوپن کمیکال فیزیکس ژورنال منتشر کرد، توضیح داد که «برای آماده کردن مقاله‌ی علمی که بتوانیم به آن استناد کنیم ۱۸ ماه زمان لازم است». این مواد منفجره به چه منظوری کار گذاشته شده بودند؟

    شبکه‌ی تلویزیونی دانمارکی TV2، تاریخ ۶ آوریل ۲۰۰۹. یوتیوب: اثبات وجود مواد منفجره در گرد و غبار WTC. نیلز هریت درباره‌ی نانوترمیت. همچنین: نیلز هریت و دیگران: کشف مواد ترمیت فعال در گرد و غبار بر جای مانده از فاجعه‌ی مرکز تجارت جهانی در یازده سپتامبر. اوپن کمیکال فیزیکس ژورنال، ۲۰۰۹

    Dänischer TV-Sender TV2, 6. April 2009. Youtube: Sprengstoff im Staub vom WTC erwiesen. Niels Harrit über Nanothermit. Sowie: Niels Harrit et al: Active Thermitic Material Discoverd in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe. Open Chemical Physics Journal, 2009.

    ۴۳۷. با این حال سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده (EPA) در ساعات و روزهای پس از حملات تروریستی «عامدانه از فن‌آوری‌های اندازه‌گیری قدیمی استفاده کرد» و به آتش‌نشان‌ها و افسران پلیسی که در آنجا مشغول کمک‌رسانی بودند، درباره‌ی آزبست موجود در هوا هشدار نداد. بووکر به انتقاد می‌گوید که این «تکان دهنده و غیرقابل توضیح» است.

    مایکل بووکر: فریب مرگبار. داستان واقعی و ترسناک قتل آمریکا به وسیله‌ی آزبست (سایمون اند شوستر ۲۰۰۳)، ص.۲۷۸

    Michael Bowker: Fatal Deception. The terrifying true story of how asbestos is killing America (Simon and Schuster 2003), S. 278.

    ۴۳۸. از آنجا که قرارداد بیمه‌اش حملات تروریستی را نیز به صراحت پوشش می‌داد، سیلوراستاین پس از حمله‌ی تروریستی ۴.۵ میلیارد دلار از هفت بیمه‌ی مختلف دریافت کرد، از جمله شرکت بیمه‌ی اتکایی سوئیسی سوئیس ره. با این پول، سیلوراستاین تاجر املاک یک WTC7 جدید و همچنین به عنوان جایگزین برج‌های دوقلو، برج ۵۴۰ متری مرکز تجارت جهانی یک را بنا کرد، که در زمان افتتاحش در سال ۲۰۱۴ بلندترین ساختمان ایالات متحده بود.

    هایکه بوختر: آسمانخراش. تسایت آنلاین، ۳۱ آگوست ۲۰۰۶

    Heike Buchter: Der Wolken-Kratzer. Zeit Online, 31. August 2006.

    ۴۳۹. هانس-یوآخیم وویتوویتس، متخصص طب کار آلمانی توضیح می‌دهد: «بلایی که آزبست بر سر افراد می‌آورد، تازه پس از چند دهه خود را نشان می‌دهد.»

    لارا مالبرگر: بلایی که آزبست بر سر افراد می‌آورد، تازه پس از چند دهه خود را نشان می‌دهد. تسایت آنلاین، ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۶

    Lara Malberger: Was Asbest anrichtet, zeigt sich erst nach Jahrzehnten. Zeit Online, 10. September 2016.

    برچسب‌ها: