پرش به محتوا

پی‌نویس قسمت چهاردهم «ابرقدرت ریاکار» در بیبلیوکست

    پی‌نویس‌های قسمت چهاردهم «ابرقدرت ریاکار» نوشته‌ی میشائیل لودرس که در پادکست بیبلیوکست منتشر شده است و می‌توانید آن را از اینجا بشنوید:

    ۲۵… جه جانسون که در دولت اوباما وزیر امنیت داخلی بود، علیرغم آن که خودش دمکرات است، همه‌ی انتقادهای دمکرات‌ها را به این که ترامپ این حمله را بدون مبنای قانونی قانع کننده و بدون مجوز کنگره اجرا کرده، رد کرد. بنا بر اظهارات جانسون «ژنرال سلیمانی یک هدف مشروع نظامی بود و در جایگاه مبنی بر قانون اساسی‌اش به عنوان فرمانده کل قوا، رئیس جمهور این حق را دارد که او را بدون مجوز اضافی از سوی کنگره از میان بردارد.»

    هر سه نقل قول از اینترسپت، ۷ ژانویه ۲۰۲۰: صاحب‌نظران تلویزیونی ستایشگر ترور سلیمانی، در افشای روابطشان با صنایع تسلیحاتی کوتاهی می‌کنند؛

    The Intercept, 7. Januar 2020: TV Pundits Praising Suleimani Assassination Neglect To Disclose Ties To Arms Industry;

    ۲۶… این موضوع که این‌ها و اغلب دیگر طرف‌های گفتگو در مسأله‌ی سلیمانی شغل‌های جانبی پردرآمدی به عنوان لابیگر صنایع تسلیحاتی دارند، از نظر رسانه‌هایی که با آن‌ها مصاحبه می‌کردند، به خصوص برنامه‌های تلویزیونی، ارزش گفتن نداشت.

    قس. همان

    ۲۷… سخنگوی فیسبوک، کنسرن مادر اینستاگرام توضیح داد که این اقدامات در هماهنگی با مقررات تحریم اعمال شده از سوی ایالات متحده علیه ایران صورت می‌گیرند.

    قس. راشا تودی، ۱۲ ژانویه ۲۰۲۰: ٬پلیس افکار٬ فیسبوک پست‌های طرفدار ایران را ٬برای تبعیت از تحریم‌های ایالات متحده٬ سانسور می‌کند… همزمان با تهدید تهران توسط ترامپ به خاطر سانسور؛

    rt.com, 12. Januar 2020: Facebook ‹thought police› censors pro-Iran posts ‹to comply with US sanctions› … as Trump warns Teheran against censorship;

    ۲۸… تنها یک سوم آن‌ها دکترا داشتند و تنها تعداد کمی‌شان دکترایشان در موضوعی مربوط به ایران بود. قرار نیست مدرک دکترا به خودی خود اهمیتی داشته باشد، ولی برای ارزیابی دانش کارشناسی به هر حال سندی کلیدی برای اثبات توانایی است. تنها نیمی از این متخصص‌ها می‌توانستند فارسی بخوانند و صحبت کنند. تعداد آن‌هایی که تا به حال پا بر خاک ایران نهاده بودند هم به همین اندازه اندک بود. با این وجود آن‌ها گفتگو کننده‌های منتخب کسانی هستند که مدیریت افکار را پیش می‌برند – به شرط آن که موضع‌گیری درست باشد. در دولت اوباما هم «کمبود عجیب علاقه به بررسی چندلایگی ایران معاصر وجود داشت». در عوض همه به دنبال گفتگو با کارشناسان اتمی بودند.

    قس. لوبلاگ، ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۹: مشکل ساختاری ٬کارشناسی ایران٬ در واشنگتن؛

    LobeLog, 15. September 2019: The Systemic Problem of ‹Iran Expertise› in Washington;

    ۲۹… پروفایل‌های کاربر از الزامات «میکروتارگتینگ»، انتخاب تبلیغات دیجیتال برای تک تک کاربران است. این شکل تبلیغ به نوبه‌ی خود سلاح مخفی تعیین کننده برای پیروزی انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ به خصوص در «ایالت‌های چرخشی» سرنوشت‌ساز بود، که در آن‌ها جمهوری خواهان و دمکرات‌ها پایگاهی تقریبا برابر دارند.

    قس. مثلا نتسپولیتیک، ۲۱ مارس ۲۰۱۸: آنچه درباره‌ی رسوایی فیسبوک و کمبریج آنالیتیکا می‌دانیم؛

    Netzpolitik.org, 21. März 2018: Was wir über den Skandal um Facebook und Cambridge Analytica wissen;

    ۳۰… پسر ساکن لس آنجلس شاه سرنگون شده در سال ۱۹۷۹ هم یکی از کسانی است که برای مصاحبه ترجیح داده می‌شوند، و همینطور «مجاهدین خلق» MEK که در آمریکا خود را «شورای مقاومت ملی» معرفی کرده و حملات پرشماری علیه ایران اجرا کرده‌اند. از جمله علیه دانشمندان هسته‌ای با همکاری تنگاتنگ سرویس‌های مخفی اسرائیلی. در ایران سازمان فرقه مانند «مجاهدین خلق» همانقدر محبوبیت و نفوذ دارد که حزب کمونیست در ایالات متحده.

    قس. اینترسپت، ۷ ژانویه ۲۰۲۰: صدای آمریکای فارسی قرارداد خبرنگاری را به مقام اجرایی بحث برانگیز سابق کارزار انتخاباتی ترامپ جایزه می‌دهد؛

    The Intercept, 7. Januar 2020: VOA Persian Awarded Journalism Contract To Controversial Former Trump Campaign Operative;

    ۳۱… بنا بر گفته‌های یکی از قربانیان که مانند بسیاری دیگر خود را آماج حمله‌ی توییت‌های افترا آمیز از سوی اطرافیانشان می‌دید: «هدف این توییت‌ها تحلیلگران اندیشکده‌ها، فعالان حقوق بشر و خبرنگارها (مانند من) هستند. فصل مشترک ما این است که از دید طرفداران تغییر رژیم و حامیان سیاست موسوم به فشار حداکثری از سوی دولت ترامپ، در مقابل ایران زیاده نرم حساب می‌شویم. چون ما از تحریم‌های اقتصادی ویرانگر و تهدید خشونت نظامی انتقاد می‌کنیم».

    قس. واشنگتن پست، ۴ ژوئن ۲۰۱۹: وزارت امور خارجه ترول‌ها را تأمین مالی کرده است. من یکی از اهدافشان هستم؛

    The Washington Post, 4. Juni 2019: The State Department has been funding trolls. I’m one of their targets;

    ۳۲… وزیر امور خارجه پمپئو توضیح داد «قاسم سلیمانی به وضوح زنجیره‌ای از حملات در آینده‌ی نزدیک برنامه‌ریزی کرده بود. ما دقیقا نمی‌دانیم کی و کجا، ولی تهدید واقعی بود». ترامپ هم نمی‌توانست این را دقیقتر از این بیان کند: «ما به شما می‌گوییم که قرار بود هدف سفارتخانه در بغداد باشد. می‌توانم این را فاش کنم که فکر می‌کنم در واقع چهار سفارتخانه.»

    نقل قول از الجزیره، ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰: تنش‌های میان ایران و ایالات متحده پس از ترور سلیمانی: همه‌ی آخرین تحولات؛

    aljazeera.com, 11. Januar 2020: US -Iran tensions after Soleimani killing: All the latest updates;

    ۳۳… در نهایت دو کارمند دولت آمریکا که توانسته بودند به مدارک محرمانه دسترسی پیدا کنند، به روکمینی کالیماچی، گزارشگر نیویورک تایمز، مسئول بخش افراط‌گرایی همراه با خشونت و «دولت اسلامی» گفتند که قوت مدارک مبنی بر یک حمله‌ی فرضی در آینده‌ی نزدیک از سوی سلیمانی «به نازکی لبه‌ی تیغ است»

    قس.

    https://twitter.com/rcallimachi/status/1213421769777909761

    ۳۴… در جلسه‌ی غیرعلنی کنگره در ۸ ژانویه هم دولت به کلی‌گویی قناعت کرد. سناتور جمهوری خواه مایک لی خشمگین گفت، از سناتورها یک جورهایی خواسته شده بود که «دختر و پسر بچه کوچولوهای خوبی باشند، فقط همراه شوند و (هیچ چیز را، م.ل.) آشکارا زیر سؤال نبرند.»

    نقل قول از تسایت آنلاین، ۹ ژانویه ۲۰۲۰: سناتورهای آمریکایی خشمگین از جلسه‌ی توجیهی دولت درباره‌ی ایران؛

    Zeit Online, 9. Januar 2020: US -Senatoren empört über Iran-Briefing der Regierung;

    ۳۵… ترامپ به دنبال قانع کردنشان نبود. در روز ۱۳ ژانویه او توییت کرد: «رسانه‌های فیک نیوز و شرکایشان در جبهه‌ی دمکرات‌ها به سختی تلاش می‌کنند بفهمند که آیا حمله‌ی بعدی سلیمانی تروریست حالا در آینده‌ی ٬نزدیک٬ قرار بود رخ دهد یا نه، و آیا تیم من»، منظور اعضای دولتش، «با من هم‌نظر بودند». «جواب هر دو سؤال بله است، ولی این اهمیتی ندارد، به خاطر گذشته‌ی نفرت انگیزش.»

    نقل قول از الجزیره، ۱۳ ژانویه ۲۰۲۰: ترامپ: ٬واقعا اهمیت ندارد٬ که آیا تهدیدی که سلیمانی ایجاد می‌کرد قریب الوقوع بود یا نه؛

    aljazeera.com, 13. Januar 2020: Trump: ‹Doesn’t really matter› if Soleimani posed imminent threat;

    ۳۶… یکی از واحدهای سپاه پاسداران هواپیما را یک جت جنگی آمریکایی در موقعیت حمله تصور کرده و دو موشک ضدهوایی شلیک کرده بود. این اتفاق اندکی پس از اصابت چندین موشک ایرانی به دو پایگاه نظامی آمریکایی در عراق به تلافی قتل سلیمانی رخ داد. رئیس جمهور روحانی برای این «اشتباه نابخشودنی» و «فاجعه‌بار» عذرخواهی کرد.

    نقل قول از گاردین، ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰: ایران به شلیک ناخواسته به هواپیمای اوکراینی اعتراف می‌کند؛

    The Guardian, 11. Januar 2020: Iran admits unintentionally shooting down Ukrainian airliner;

    ۳۷… رسانه‌های ما رهبری ایران را مسئول این تراژدی معرفی می‌کردند، بابت «بی‌کفایتی» یا «بی‌مسئولیتی»شان، چرا که پرواز هواپیماها را متوقف نکرده بودند. گسترده‌تر کردن افق دید به عهده‌ی جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا افتاد که گفت: «اگر در روزهای پیش تشدید تنش رخ نداده بود، این کانادایی‌ها حالا در خانه و پیش خانواده‌شان بودند. اتفاقات اینچنینی آن جایی رخ می‌دهند که جنگ و خشونت وجود دارد.»

    نقل قول از الجزیره، ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰: ترودو: اگر به خاطر تنش‌های بین ایران و ایالات متحده نبود، قربانیان هواپیما زنده می‌بودند؛

    aljazeera.com, 14. Januar 2020: Trudeau: Plane victims would be alive if not for US -Iran tensions;

    ۳۸… در طرف مقابل نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، سال‌هاست که به واشنگتن برای حمله به ایران فشار می‌آورد. هیچ ابایی هم ندارد از این که علیه ایران از شوآ (هولوکاست) استفاده‌ی ابزاری کند. در همین راستا به عنوان مثال در ژانویه‌ی ۲۰۲۰ به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد آزادسازی آشوویتس، بدون شک نه به صورت اتفاقی در یاد واشم، یادمان هولوکاست در اورشلیم گفت: «من گمان می‌کنم درسی که باید از آشوویتس گرفت این است… که چیزهای شرور را تا زمانی که کوچک هستند باید متوقف کرد. ایران چیزی بسیار شرور است، نه چندان کوچک، ولی می‌تواند با سلاح هسته‌ای بزرگتر هم بشود.»

    نقل قول از  میدل ایست آنلاین، ۲۲ ژانویه ۲۰۲۰: نتانیاهو از یادمان هولوکاست برای پراکندن ترس از ایران استفاده می‌کند؛

    The Middle East Online, 22. Januar 2020: Netanjahu uses Holocaust memorial to push Iran fears;

    ۳۹… تحت تأثیر همین روحیه‌ی مقابله جویانه، وزیر همکاری‌های منطقه‌ای اسرائیل، تساخی هانگبی در جولای ۲۰۱۹ گفت: «اسرائیل تنها کشوری در جهان است که از دو سال پیش ایرانی‌ها را می‌کشد.»

    نقل قول از گلوبال ریسرچ، ۲۹ جولای ۲۰۱۹: رسانه‌ها تمایلی به بازتاب لاف زدن اسرائیل از کشتن ایرانی‌ها ندارند؛

    GlobalResearch, 29. Juli 2019: The media is reluctant to Report Israel Boasts of Killing Iranians;

    ۴۰… در ماه ژوئن ۲۰۱۹ و در جریان تنش‌ها در منطقه‌ی خلیج، رئیس جمهور ترامپ ایران را رسما تهدید به «نابودی» کرد اگر ایرانی‌ها «دست به کاری بزنند» علیه «هر چیز آمریکایی».

    قس. مثلا گاردین، ۲۵ ژوئن ۲۰۱۹: ترامپ ایران را تهدید به ٬نابودی٬ می‌کند، پس از آن که ایران ادعا کرد که او ٬ناهنجاری روانی٬ دارد؛

    The Guardian, 25. Juni 2019: Trump threatens ‹obliteration› after Iran suggests he has a ‹mental disorder›;

    ۴۱… متناسب با همین روایت در مقاله آمده است: «حزب الله در اوایل دهه‌ی ۱۹۸۰ از سوی شبه نظامیان در حال جنگ با اسرائیل و متحدانش در لبنان تأسیس شد. شالوده‌ی وجودشان ناتوانی بود: جمعیت شیعه‌ی منطقه‌ی مرزی فقیر بود و گیر افتاده میان طرف‌های بزرگتر جنگ. حزب الله خود را به جایگاه مبارز خط اول مقاومت شیعه رساند.»

    دی تسایت، ۷ می ۲۰۲۰: دوران بد برای قدرت در سایه؛

    Die Zeit, 7. Mai 2020: Schlechte Zeiten für die Schattenmacht;

    ۴۲… اوایل سال ۲۰۰۳ تهران به دولت بوش یک پیشنهاد مذاکره‌ی جامع داد – از جمله در واکنش به جنگ عراق و اتهام مطرح شده از سوی واشنگتن که ایران به دنبال دستیابی به بمب اتم است. ولی نه آمریکایی‌ها و نه اسرائیلی‌ها علاقه‌ای به آن نداشتند، با این که خلع سلاح حزب الله بخشی از بسته‌ی پیشنهادی بود.

    در این باره به تفصیل در میشائیل لودرس: آرماگدون در مشرق زمین. چگونه ارتباطات سعودی نگاهشان را به ایران معطوف می‌کنند، مونیخ ۲۰۱۸، ص.۸۵

    Michael Lüders: Armageddon im Orient. Wie die Saudi-Connection den Iran ins Visier nimmt, München 2018, S. 85 ff

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    برچسب‌ها: